23 x 36 cm ebatında evlerinizde kullanabileceğiniz küçük boyda imsakiyeli ezan okuyan saat.
Camiler için olan imsakiye ile aynı özelliklere sahiptir. Beş vakit namazın ezanını okuyabilir. Ramazan da sahura kalkmak için ,sabah namazına kalmak için veya günün herhangi bir zamanında uyanmak için ezan okuyan alarm ayarlanabilir. Türkiye’deki 81 ilin namaz vakitleri o ile ait plaka kodu girilerek görüntülenebilir. Ortam sıcaklığını gösterir. Vakit girdiği zaman, zamanı gelen vakit 1 dk. boyunca flash yaparak ve ezan okuyarak vaktin girdiğini belirtir. İsteğe göre güneşin doğma ve sabah vakti dönüşümlü olarak gösterilebilir. Düşük miktarda güç tüketir (5 watt) 220 Volt AC ile çalışır. Elektrik kesilmesi anında ayarların kaybolmaması ve cihazın çalışmaya devam edebilmesi için pil desteği mevcuttur.
Cihazınızın elektrik kesintilerinde sağlıklı çalışması için kaliteli pil kullanınız. Cihazı çocukların ulaşamayacağı bir yere monte ediniz. Cihazı yağmura ve suya maruz kalacak yerlerde kullanmayınız. Cihazı üretici firma dışındaki kişilere tamir ettirmeyiniz. Cihaz 220 VAC / 5 Volt DC 1 Amper veya 2 Amper seviyesinde çıkış veren adaptörle çalıştırınız. Bu cihaz ileri geri saat uygulamalarını otomatik olarak yapar, otomatik olarak yapmasını istemezseniz cihazın saati yıl boyu aynı saat dilimini gösterir. Cihaz üzerinde bulunan piller mikro işlemcinin saatini çalıştırmak için konulmuş olup elektrik kesintilerinde ekrandaki görüntü tamamen kaybolur. Elektrik geldiğinde görüntüde otomatik olarak gelir. Elektrik geldiğinde zaman doğru ise cihazınızda problem yok demektir. Cihaz vakitleri 00 00 olarak gösteriyor veya zaman yanlışsa pilleri değiştiriniz.
Bu cihaz dünyanın tüm yerleşim yerlerinin namaz vakitlerini T.C. Diyanet İşleri başkanlığının vermiş olduğu vakitlere uyumlu olarak o bölgenin namaz vaktini matematiksel işlem yaparak her gün yeni günün vaktini yazdırır.(kutuplar bölgesi hariç) Türkiye’ deki kullanıcılar il trafik plaka kodunu girerek bulundukları yere göre cihazın ayarını yaparlar. İlçede ve beldelerde ki kullanıcılar ise bağlı bulundukları ilin plaka kodunu girdikten sonra o il ile aralarında ki dakika farkını girmeleri gerekir. Cihaz 2099 yılına kadar vakitleri gösterir. Menüden ileri geri saat uygulaması seçeneği mevcuttur Elektrik kesintilerinde pil desteği ile zaman çalışmaya devam eder ve elektrik geldiğinde tekrar ayar gerektirmez En son yapılan ayarları hafızasına kaydeder ve elektrik kesintilerinde veya nakil esnasında piller takılı olmasa dahi tekrar bulunulan merkezin ayarlarının girilmesi gerekmez. Cihazın saatinin çalışması için kullanılan AA kalem piller kolayca temin edilebileceği için ileride cihaz için teknik destek almanıza gerek kalmaz. Elektrik kesintilerin de görüntü ekrana verilmeyerek pillerin daha uzun kullanımı sağlanmaktadır.
1. Cihazın fişini prize takınız. 2. Yıl hanesi flash yapacaktır. Cihazın arkasında bulunan buton takımından yukarı veya aşağı butonunu kullanarak yıl hanesini ayarlayınız. Örneğin yıl hanesi 2007 olarak geldiyse yukarı tuşuna bir kez basarak 2008 yılında iseniz 2008 yapınız yıl hanesini ayarlayınız. İLERİ tuşuna basarak ay hanesine geçiniz eğer ay hanesi doğru bulunduğunuz ayı göstermiyorsa yukarı veya aşağı tuşlarına basarak o ayı ayarlayınız ve ileri tuşuna basarak gün hanesine geçiniz. Gün hanesini de aynı şekilde ayarlayarak İLERİ Butonuna basınız ve DAKİKA hanesine geçiniz ve dakikayı ayarlayınız İleri tuşuna basarak SAAT hanesine geçiniz. Saatide aynı şekilde yukarı veya aşağı butonuna basarak ayarlayınız. Ve ileri tuşuna basınız. Yerleşim yeri ayarı bölümüne gelmiş olacaksınız. Cihazlar üretimden genelde P 42 ( KONYA) Plaka kodu girilmiş olarak çıktığı için P 42 olarak gelecektir. Bulunduğunuz ilin plaka kodunu veya butonuna basarak ayarlayınız. Örneğin Çanakkale de yaşıyorsanız Aşağı butonuna basarak. P 17 Yapınız. Burada " d 04 " dakika farkını ifade etmektedir. Oradaki 04 değeri ise ayarlamış olduğunuz ile ait vakitlere 4 dk ilave edildiği anlamına gelir. Eğer yaşadığınız ilçe veya belde de bağlı bulunduğunuz ilden önce namaz vakti giriyorsa o değeri gibi ayarlayınız . Girdiğiniz rakamın önünde – işaretinin olmasına dikkat ediniz. ileri tuşuna basarak bir sonraki menüye geçiniz. Dakika farkı menüsünden sonra Sab 30 menüsü gelecektir bu sabah namazının farzına duruş vaktinin ayarlanma menüsüdür. Genellikle 30 olarak gelmektedir. Her gün güneşin doğuş vaktinden 30 dakika önce gösterir. Örneğin sabah namazının farzına keraat vaktinden 25 Dk. Önce duruyorsanız Sab 25 olarak ayarlayınız. İleri tuşuna bastığınızda ise üstte sağ tarafta 01-02-veya 03 rakamı gelecektir 01 SAB/GÜN satırında sadece Güneşin doğuş vaktini göstermesi için 02- SAB/GÜN satırında sadece sabah namazına duruş vaktini göstermesi için 03 ise sabah namazı ile güneşin doğuş vaktini dönüşümlü göstermesi içindir 5 er saniye aralıklarla sabah namazı farza duruş vakti ve günesin doğuş vaktini dönüşümlü gösterir. Bu bölümün ayarını da yaptıktan sonra ileri tuşuna basınız. Bu menüde ise yu = H menüsü gelecektir. Yaz saati uygulaması menüsüdür.. yu = H olduğunda yaz kış saati uygulaması hayır demektir. Yıl boyu ileri saat uygulamasını dikkate alır. Aşağı veya yukarı tuşuna bastığınızda E olacak tır. Yu E olursa ileri geri saat uygulamasını dikkate alarak saatleri ileri ve geri alır. İleri tuşuna bastığınızda 2 rakamı gelecektir. (Saat dilimi) Türkiye deki kullanıcılar bu bölümü 2 olarak bırakınız yada ayarlayınız. Daha sonra SET tuşuna basarak yaptığınız ayarları onaylayınız. Cihazınız kullanıma hazır olup. Bulunduğunuz yerin vakitlerini gösterecektir. Vakitleri kontrol ediniz eğer vakitlerde hatalar var ise yaptığınız ayarları tekrar kontrol ediniz.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.